tisdag, augusti 08, 2006

Vilka är ni människor?

De senaste veckorna har jag oftare och oftare känt att det inte är värt det längre. Inte bara mitt egna bloggande, utan deltagandet i interaktiva medier överhuvudtaget. Det börjar mer och mer likna ströläsning av obduktionsprotokoll. Det pyr och osar av så mycket egoism, dumhet och mänsklig smuts i både texterna och kommentarerna att jag flera gånger blivit fysiskt illamående när jag insett att idiotin jag nyss läste antagligen skrevs av en vuxen människa och inte en pappaspojkefjortis med segelbåt. Vuxna människor alltså. Som vill jämna en landsända med marken för att säkra en stat som kommer att kräva ständigt nya jämnanden av nya landsändar så länge den får bete sig som en stissig ADHD-unge mot alla som stör den. Som vill häva förbud och resolutioner mot barnarbete för att det är kontraproduktivt. Som tycker att män är bäst lämpade att befria kvinnor från deras institutionaliserade rädslor. Som tycker att det är bisarrt att hävda desperation som grogrund för fanatism. Vuxna människor med tresiffriga högskolepoäng som fortfarande inte har snappat upp förhållandet orsak/verkan. Som inte kan dra en enkel slutsats utan att det börjar brinna innanför pannan. Som kallar sig feminister. Som kallar sig socialister. Alla kallar sig liberaler. Vem uppfostrade er egentligen? Vad hade ni för lärare och vad har ni försörjt er på sedan dess, för att bli så fjärmade från verkligheten? Och hur kunde vi låta er få komma till tals? Passade ni på medan min generation tonårskrisade, eller är ni rent av min generation? Umgås vi?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror det som hände var att brallorna drogs ner på 68-generationen, när massgravarna hos deras idoler dök upp till ytan. Att ni sen fortfarande lyssnar på tomtarna spelar kanske inte så stor roll egentligen eftersom ingen därborta gör det längre.

Bolivar sa...

Anonymous: Verkar jag vara på humör att föra den här typen av infantila nonsensdiskussioner idag? Verkar jag vara sugen på att förklara för en trettioåring att problemen med överbefolkning, matbrist och auktoritärt vanstyre i länderna du refererar till är äldre än både Karl Marx och Jesus? Verkar jag vilja upplysa en i alla fall hjälpligt läskunnig om att opinionen mot "det nya" du förespråkar växer för varje år i flera före detta kommunistländer i takt med att folket inser vad de fått istället.

Till sist har jag VERKLIGEN ingen lust att behöva förklara att solidaritet och kommunism inte är synonymer, precis som att papegojrapa Timbro-nonsens inte är att uttrycka en åsikt.