onsdag, augusti 16, 2006

På't igen ba' så du inte blir rädd!

Det är så otaktiskt så att man börjar undra faktiskt. Samma dag som de tar en paus ifrån att jämna Libanon med marken så spränger de ett helt hyreshus för att döda en (1!) medlem i al-Aqsamartyrernas brigad. Och hans far, men det var nog bara icing on the cake. Hade inte Israel ett av världens skarpaste förband yrkesmördare för några år sen? Är det generationsväxling och ålderspensioneringar som har lett till det här vettlösa slumpbombandet? Fan vet.

Fredrik Reinfeldt kunde inte heller hålla sig. Han glimtade lite på masken och fladdrade med tungan som Diana i V. Skönt. Jag tror att de flesta nyblivna bostadsägare inser att ett slopande av fastighetsskatten är foundation på kallbrand om det innebär ett slopande av ränteavdraget. Visserligen är räntorna löjligt låga just nu, men bostadslån ska betalas av över ett halvt sekel och det är inte längre sedan än att till och med jag minns när räntan nosade på 20%-strecket. Reinfeldt måste ha varit full när han tyckte att det verkade som en bra idé att neutralisera den enda kvasifråga han har lyckats behålla initiativet i.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja om han tar bort möjligheten att dra av en tredjedel av räntan så kommer bostadspriserna minska lika mycket. Och det i sin tur kommer att leda till att hela den unga generationen storstadsbor med bostadslån kommer att gå i personlig konkurs. Men dom med avbetald täbyvilla berörs ej.