torsdag, september 07, 2006

Alla bloggar TV...

... och jag med. Det är ju så jävla sunkigt väder, så det står i princip mellan TV och ett blottande av mina inre demoner. För allas trevnad blir det TV idag.

Av alla dokusåpor man idag ges möjlighet att följa (tack Strix!) så är det Idol som är allra svårast att värja sig mot. Programmet ger en unik inblick i viärsåjävlalyckliga-esteternas sociala spel och falskspel. Gratulationskramarna som utdelas med sönderbiten underläpp. Nagelsåren på handflatorna som uppstår när deltagarna ler och säger "hon är så jääävla duktig". De håller helt enkelt på att implodera där i rutan de små liven. Love it. Igår hittade de dessutom ett par riktigt grymma sångerskor och en helt fantastisk crooner, komplett med hornbågade glasögon och en frisyr stöttålig som en cykelhjälm. Hittills satsar jag mina pengar på den där tjejen från Uppsala, vad hon nu hette. Lite trist bara att både jury och deltagare verkar vara så överens om att soul-sångare ska premieras samtidigt som man anlitar Jörgen Elofsson till att skriva skivorna. Har Blood Shy pensionerat sig eller?

Så den där debatten... Fredrik Reinfeldt är klasser bättre än sina företrädare, ingen tvekan om den saken. Samtidigt är det väldigt mycket lättare att debattera från oppositon än från maktinnehav. Balansgången mellan att underkänna sitt eget tidigare arbete och att framstå som visionär och handlingskraftig är hårfin.

2 kommentarer:

Eric Goesta Rosén sa...

Men det är ju en väldigt tacksam angreppsvinkel efter som så relativt få ens av sossarnas väljare är fullt så nöjda som Göran själv. Nej, jag hoppas han skärper sig sista veckan och tar hem de stora partiledardebatterna.

Bolivar sa...

Goesta: Absolut, grejen är ju att det är ganska otacksamt för en politiker vid makten att förklara att det här är vad vi får nöja oss med. Jag ser inte hur S ska kunna åstadkomma några stora förbättringar de närmaste fyra åren. Klart att det kan bli lite mer pengar här och lite där, men på det stora hela handlar det om att rädda det som räddas kan. Att då stå och argumentera mot någon som drar argument ur röven och mer eller mindre ljuger är naturligtvis ganska svårt.