torsdag, juni 29, 2006

Nu kan du enkelt drogtesta dina barn hemma! (se dagens Metro)

Toppen. Verkligen. Sexologen som inte ens kunde ge vettiga knulltips, Katerina Janouch, har bytt titel till föräldrarådgivare eller nåt annat snömos och välkomnar drogtestet. Polisen likaså. Snacka om att försöka släcka napalm med våta filtar.

De enda som kommer att underkasta sig testet, kanske kissa positivt någon gång och rasera det ömsesidiga förtroende som fanns mellan föräldrar och barn innan sextio- och sjuttiotalisterna prioriterade krogen, är de ungar som INTE har några problem med droger. Barnen med problem kommer rymma, försöka fuska, slingra sig, polisanmäla sina föräldrar, slåss med sina föräldrar och ljuga om dem för att klara sig undan.

Och vad göra med de föräldrar som missbrukar testet? Är det straffbart att avkräva ett urinprov av sitt barn varje dag när han eller hon kommer hem från skolan? Jag vet inte. Jag tycker inte att någon förtjänar att leva så, men med lättillgängliga drogtester (som inte ens verkade stämma åt något håll) blir det såklart verklighet för många barn.

Är man helt dum i huvudet om man tycker att det verkar som en bra idé att LÄRA KÄNNA sina barn 2006?

Inga kommentarer: