tisdag, maj 02, 2006

Att man ska behöva reta sig på sånt här

Vuxenhelg som fan nästan helt utan alkohol. Förutom Goestas fest där jag drack en låda vin. Onödigt. Hur som helst är jag jätteglad att det faktiskt fortsätter titta in folk här till och med när bloggen ligger i träda. Ni har uppenbarligen mer karaktär än jag.

Jag vet inte om någon såg Studio 8 på TV8 igår kväll. Onödigt ensidigt om både Göran Perssons majtal och muslimska fundamentalister. Nåt ägg från Neo försökte piska upp stämningen och programledaren ställde ledande frågor och tog ställning. "Fan dom har ju blivit som Fox", tänkte jag" bara för att få tänka om helt i morse framför Hannity & Colmes. Fox ligger ALLTID tre steg före alla andra propagandamaskiner. Jag måste komma ihåg det. Nu imorse debatterades det livligt huruvida de illegala invandrarna tagit USA som gisslan genom att inte gå till jobbet. Alla var överens. Det har de. Eftersom de inte får vara här, ska de vara glada att de är här och inte ifrågasätta alltför mycket. De ska absolut inte låta bli att gå till de jobb de inte får ha. Då tar de gisslan. Svårt att hänga med? Det hade alibiliberalen Colmes också, och försökte lite försynt lägga fram tanken att de kanske genom att följa lagen visar hur beroende USA är av sina illegala invandrare. Då blev det hotfull stämning och deras alibisvarta tokrepublikan som Hannity ofta refererar till som "den mer liberala av oss" skrek att det behövdes fler stövlar på gränsen. Det är alltid nära både till skratt och gråt framför Fox.

Alexandra Pascalidou är tydligen i Argentina och delar gärna med sig av sina spännande människomöten. Hon kollar uppenbarligen mindre gärna hur mycket av det de gamla peronistkärringarna tutar i henne som faktiskt stämmer. " I Argentina finns ingen rasism". Tjena. "Argentina tog emot miljoner invandrare". Jovars.

Om vi börjar i början så spottar argentinare norrut mot "ladinos" och annat mörkhyat pack med sån frenesi att det måste råda konstant muntorrhet i hela landet. De får Paulistas att framstå som ett under av öppenhet. För det andra, så kanske någon undrar varför det i princip inte finns några afroargentinare, när alla andra latinamerikanska länder har svarta minoriteter? Är det för att Argentina var för humana för att använda slavar? Nej. Det är för att Argentina var det enda land på kontinenten som faktiskt lyckades göra sig av med sin svarta minoritet. Dels genom att helt enkelt jaga dem över gränsen till Uruguay eller Brasilien, dels genom att bleka sin befolkning genom avel. Men infödda argentinare kunde ju absolut inte knulla sånt pack. Eller det är klart att de kunde, men de kunde ju inte erkänna barnet efteråt. Där kommer Argentinas storsinthet mot europeiska immigranter in i bilden. Argentina och flera andra latinamerikanska länder hade agenter på plats i Europa som lockade spanjorer, italienare och andra tillräckligt bleka katolska arbetare till kontinenten med de ena lögnerna värre än de andra. Tids nog utökades underlaget till att inkludera protestanter och till sist även judar (även om de blev inbjudna med armbågen på ett helt annat sätt än de nazistiska krigsförbrytarna). Vissa pekar till och med på den här tvivelaktiga värvningsstrategin som en av anledningarna till att Argentinas ekonomi aldrig lyfte trots att den hade goda förutsättningar. Man fick lycksökare istället för flitiga arbetare och folk blev bittra och missnöjda när de väl anlänt.

Jag vill egentligen bara klargöra att Alexandra Pascalidou säkert hade mycket trevligt med den gamla damen och homoparet från Barcelona. Hon borde bara skrivit om vad de drack för vin istället.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker om blandningen av gott makrotänk och gott mikrotänk i din blogg.

Bolivar sa...

Tack så mycket tror jag?

Anonym sa...

ja du är förbaskat bra.

Anonym sa...

Tror gör man i kyrkan, eller något sånt. Jag menade alltså att jag gillar hur du tänker och skriver både angående ditt närmaste liv och angående stora världen.

Bolivar sa...

Åsa: ahaa då är jag säker. Tack så mycket!