tisdag, maj 09, 2006

Blogg Bolivar presents the ALL STAR LINEUP

Fredrik Reinfeldt, statsminister. Fredrik har efter levande lik som Ulf Adehlsson, Carl Bildt och Bo Lundgren fått ett rykte som karismatisk och inkännande. Egenskaper som kommer att komma väl till pass när glesbygdspolitik och värdekonservatism ska jämkas med tokliberalism och socialdemokratiska avarter. Fredrik är spindeln i nätet.










Göran Hägglund, vice statsminister. Alla i riksdagshuset vet att det vore mycket opassande om Göran fick ett riktigt ansvarsområde. För att blidka russinen i Jönköping och Österlen kommer Fredrik alltså att ge Göran den mest prestigefyllda posten av alla. Bollkalle. Göran kommer att sköta uppgiften med den äran.














Lars Leijonborg, utrikesminister. Som företrädare för ett av de två oppositionspartierna som har mer än en decimal till godo på 4%-strecket, kommer Lars att förhandla hårt. Utrikesministerposten blir hans och vi kommer att få vänja oss vid att se Lars skaka hand med Kofi Annan, George Bush, Romano Prodi och alla andra höjdare. Lars har hittills mest synts kring snittbordet på Bindefeldt-arrangemang, men för en proffspolitiker spelar det ingen roll om det är Dr Alban eller Mbeki som ska strykas medhårs. Så länge dom stannar i sitt hemland eller ser till att ha lärt sig svenska innan de kommer så är Lars all good.






Maud Olofsson, jordbruksminister. Ja det är klyschigt som fan, men vad ska hon annars göra? När Maud pratar om småföretag pratar hon om gårdar med mindre än 500 djur. Hon gör sig inget vidare i storstadsmiljö helt enkelt. Räkna med att glesbygden kommer främjas genom ökade utsläppskvoter och sänkt bensinskatt under 2007.












Filippa Reinfeldt, biståndsminister. Fördelen med att vara gift med en statsminister är att man kan göra det till ett ämbete att leka societetskärring. Filippa kommer koordinera galor, stå i TV4 och vika jutesäckar och allt annat som en biståndsminister ska göra.













Kristina Axén Olin, infrastrukturminister. Det som är bra för Stockholm är också bra för landet, spånar Kristina och Maud. Alltså ökade utsläppskvoter och sänkt bensinskatt även här. Lägg till slopade trängselavgifter, höjda bullernivåer och mer flexibilitet i begreppet beboeligt så har vi ordentligt smörjmedel för landet. Ja just det, alla ska ha bredband 2010 också.












Jan Björklund, skolminister. Med Jan vid rodret blir det ordning och reda i skolan. Glöm undflyende kommentarer om "barnets utveckling" och sån skit. Här gäller det att sitta still i bänkraderna. Betyg från dagis och skriftliga omdömen som ska signeras varje vecka. Vad gäller utbildningen så har den haft fokus på tillämpbarhet alldeles för länge. Björklund är Athenare i själ och hjärta och ser bildning och TP-kunskaper som precis lika viktigt som förståelse för sin omgivning. Eller viktigare.








Per Westerberg, näringsminister. Med så många rookies i regeringen bidrar Per med den nödvändiga tyngden. Likt en Teddy Lucic i backlinjen övervakar och dirigerar Per i kulisserna. Så länge huvudlinjen med slopat skyddsnät och ökade egenavgifter hålls på privatmarknaden kommer Per att hänga i Sandhamn med Svanberg och Wallenberg. Räkna dock med att han kommer ryta i ordentligt om nån jävel ger sig på att höja golvet istället för taket i a-kassan.

5 kommentarer:

D.D. sa...

Per Westerberg igen? Strök inte han med i bunkerutrensningarna 2002?

Bolivar sa...

Donnie: Nej han bidar sin tid som vice talman, vad fan en sån nu gör.

Eric Goesta Rosén sa...

Lars Leijonborgs tal inför FNs generalförsamling kommer en gång för alla att visa hur språkskickliga vi svenskar är. Eller? Visst? Väl?

Anonym sa...

Kan man verkligen ställa Cristoffer Fjällner utan en ministerpost?

Anonym sa...

Bolivar: Ta inte detta fel och tro nu inte att jag fram tills nu enbart har sett dig som en lömfet gammal hiphopare - men detta porträtt är ju bland det bästa jag har skådat.

Miguel: Den lilla råttan förtjänar inte ens att nämnas vid namn.