måndag, juli 02, 2007

Galla Extended Remix

Det kanske är så enkelt som att det är dags nu. Ebba Grön kanske var ett par decennier för tidiga bara, eller så är det vi som är sena. Men det kanske är nu, 2007 som vi måste beväpna oss. Jag vet inte hur mycket längre jag står ut, nämligen. Står ut med att se människor i min egen ålder bete sig som världsfrånvända internatglin. Se programledare kokettera med nån jävla borgarkärring om vilka man "vågar släppa in" och att det är "bäst att vara försiktig" nu när vanligt folk (yeah right) får råd att gå i paret Reinfeldts fotspår och kan inreda källaren åt en liten husa.

Läsa debattartiklar från några överkokta kukhuvuden från centerpartiet som tror såhär: "Många personer ser inte en viss ekonomisk risk som ett stort problem. För en del kan ett tydligt ekonomiskt utfall rentav vara en sporre man tycker sig behöva för att anstränga sig och prestera sitt bästa."

Apropå att helt avskaffa socialförsäkringen och A-kassan och alla former av inkomstbaserade ersättningar vid arbetslöshet och sjukfrånvaro. Apropå sjukfrånvaron så är de verkligt inkännande när de ser det uppenbara:
"Det skapar dessutom hundraprocentiga incitament att minimera perioder av arbetslöshet eller sjukskrivning."

Antingen närmar jag mig vansinnets rand, eller också gör min omgivning det.

Och som lök på laxen dyker hon alltid upp. Alltid, denna skithög till låtsasjournalist. Denna insmickrande jagärinteräddattvisakänslor jävla glamour-skribent förklädd till utrikeskorrespondent (hon klär verkligen ut sig, ibland har hon hjälm på sig i sin byline). Alltid när man redan är på gränsen till att gå till Clas Ohlsson och köpa en megafon och ställa sig på Plattan i kycklingdräkt. Precis då har hon en ny krönika på baksidan eller en ny artikelserie om hur farligt men kul (man får vara med och fylla sandsäckar och måla väggar) det är att vara inbäddad i en amerikansk pansardivision inne i den gröna zonen. "Man kan bli kidnappad om man är västerlänning" försvarar hon. Man kan bli skjuten i huvudet om man inte är det. Stanna hemma. Asshole. Av allt jag har hatat och stört mig på sen sist, går priset hands down till Johanne fucking Hildebrandt. Hon är sur klumpig mjölk.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske ett av världens bästa citat:

"Världen är komplicerad, inget är svart eller vitt, varken i livet eller i ett krig. Och det är kul att lära sig nya saker."

Det är så man undrar lite vad hon har dragit upp genom näsan. Tändargas kanske?

Anonym sa...

Det här är nog det bästa du har skrivit ,nånsin. Tack så (inihelvite) mycket!

PS, fortsätt galla ner Johannefuckinghildebrant, det förtjänar hon.

Anonym sa...

Tack for intiresny Blog