tisdag, maj 08, 2007

Den tredje statsmakten, demokratins försvarare... mina damer och herrar...(trumvirvel) DAGENS NYHETER!

"Olika medlemsländer har olika modeller och förslag, men gemensamt för dem är önskan att undvika eller så långt som möjligt begränsa behovet av nya folkomröstningar."

Så skriver DN
i en ganska hurtfrisk ledare som i stora drag handlar om hur skönt det är att Nicolas Sarkozy är Frankrikes "starke man" från den 16 maj. Man kan tycka att den inställningen hos de europeiska (som DN påpekar, i huvudsak blåtonade) regeringarna borde rendera rubriker i stil med "Demokrati i gungning", "Ödesfrågan som tystades ner" eller något annat kvällstidningsmässigt och klatschigt. Men icke. Vad Sveriges samlade mediehus har att vinna på att Sverige smular sönder sin alliansfrihet har jag inte helt full koll på, men de har väl någon vinkel.


1 kommentar:

Anonym sa...

Storfinansen, politiker med storhetsvansinne och internationella gangsterligor har allt att vinna på att EU omvandlas till en äkta diktatur.
För oss andra, som skall betala kalaset är det inte lika roligt, men vi får inte vara så otacksamma mot våra herrar, att vi röstar bort deras förslag, ty då måste de ju avskaffa vår rösträtt;>